АВТО-МОТО 

KIA тества кросоувъри в пустинята Мохаве на 53 градуса

Представители на корейския автомобилен производител KIA разказаха какво се случва на тестовете на моделите й в пустинята Мохаве. По време на изпитанията при екстремни условия са били проверени няколко кросоувъра, чийто дебют се очаква съвсем скоро.

Изпитателният център на KIA се намира недалеч от Лос Анджелис. Експертите на компанията посочват, че на тестове се подлагат всички компоненти на автомобилите, като се започне от окачването и се завърши с двигателя. Такива проверки осигуряват водеща роля на компанията в рейтингите за надеждността на автомобилите.

Тестовият полигон е разположен на площ от около 17 000 дка и включва три отделни писти, предназначени за постепенен тест драйв. Отделни кросоувъри се изпращат в пустинята Мохаве, където се тестват техните офроуд качества, при температура на въздуха от над 42 градуса.

Освен това експертите използват специално устройство, което определя устойчивостта на превозните средства към външни влияния. То струва 2 млн. долара и всяка минута изпраща информация в централата на KIA в Корея. Устройството представлява тунел, натъпкан с всевъзможни сензори и кабели. В него температурата на въздуха достига 53 градуса, а вентилаторите са в постоянно движение. Един от експертите на компанията посочва, че благодарение на такива тестове е възможно да се предскаже какво ще се случи с автомобила по време на дълги години употреба.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ