АВТО-МОТО 

Maserati Alfieri ще има три електродвигателя, ускорява до 100 км/ч за 2 сек.

Първият електрически модел на Maserati – спортното купе Alfieri, ще бъде оборудвано с три електрически мотора, два от които ще бъдат поставени на задната ос, а последният – на предната. По този начин той ще зарадва бъдещите си собственици със задвижване на четирите колела.

Новият Maserati Alfieri с три електрически мотора ще може да ускорява от място до 100 км/ч само за 2 сек, а максималната му скорост ще бъде 300 км/ч. Автомобилът ще се захранва от блок акумулатори с 800 волта. Засега производителят не разкрива какъв ще бъде пробегът на автомобила, както и колко време ще отнеме пълното зареждане на батериите.

Поради факта, че рамата е от алуминий, конструкторите са успели значително да намалят теглото на автомобила. Моделът ще се предлага като кабриолет и купе. Официалните представители на Maserati добавиха, че Alfieri ще получи система за автономно управление от трето ниво, т.е. колата ще може самостоятелно да се движи по пътищата.

Публичната премиера на новия модел е планиран за 2020 г. Както се знае, за разработването на напълно електрически суперавтомобил компанията обяви още през 2016 г. Наскоро стана известно, че Maserati ще пусне в следващите пет години нов кросоувър, спортен автомобил и четири електрически.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ