МИСТЕРИИ 

Скоро ще да е… Емигрираме на Марс през 2032 година

Човечеството – все по-близо до първия полет до Марс. Някои искат дори да колонизират Червената планета. Един от тях е холандският предприемач Бас Лансдорп. Той вижда възможност там, където другите се страхуват дори да погледнат.

„Мисля, че ако стъпим на Марс, ще променим света. Това ще вдъхнови децата да бъдат учени, инженери, астронавти. Това ще вдъхнови и възрастните да основат компания и да се впуснат в ново начинание“, казва холандският предприемач. Веднъж изпратили ги в Космоса, Бас и екипът му няма да се опитват да върнат хората обратно на Земята. На всеки 2 години ще пращат още хора. Връщането от Марс е почти невъзможно.

„Доста студено е на Марс. Атмосферата е много тънка. Но в последните 15 години астронавти живеят в космическите станции и досега, за щастие, не е имало опасен и животозастрашаващ инцидент. Открият Космос е много по-опасен и суров, отколкото условията на Червената планета. Няма никаква атмосфера или гравитация”, добави Бас Лансдорп. Целта на проекта Mars One е през 2032 г. първите земляни да стъпят на Червената планета и да останат. Как и кога мечтата ще стане реалност, ще разберем в близко бъдеще.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ