АВТО-МОТО 

Новото Peugeot 508 стана комби, продажбите – от януари догодина

Peugeot представи комби на базата на второто поколение на модела си 508. Машината има по-динамичен дизайн от предшественика си и е получила врати без рамки.

Комбито беше показано само 3,5 месеца след премиерата на лифтбека Peugeot 508. Именно този модел е флагман на френската марка, след като през 2010 г. беше спряно производството на седана 607.

Новият автомобил е съхранил големия багажник, въпреки че неговият обем е намален с 30 литра и вече е 530 литра. Задните седалки могат да се накланят на 27 градуса, което осигурява по-голям комфорт на пътниците. Ако седалките бъдат свалени, те образуват равна с пода повърхност, а обемът на багажника достига 1780 литра.

В останалото комбито повтаря базовия модел – предницата е със светодиодни фарове, а в салона е традиционният за последните автомобили на френската марката i-Cockpit. В него има компактен волан, централен 10-инчов сензорен дисплей и изнесен в горната част цифров панел с диагонал 12,3 инча.

Сред другите особености на автомобила е намалено със 70 кг тегло (благодарение на новата модулна платформа EMP2), активно окачване (за версията GT) и първата в класа система за нощно виждане, която може да разпознава хора и големи животни на разстояние до 250 метра.

Комбито се предлага със същите двигатели, които има лифтбекът 508. Това са два турбомотора с обем 1,6 литра (180 и 225 к.с) и четыре дизела BlueHDi с обем 1,5 и 2,0 литра, развиващи 130, 160 и 180 к.с. Те се комбинират с нова 8-степенна автоматична скоростна кутия, разработена от японската комания Aisin. Единствено дизелът със 130 коня може да получи 6-степенна механична трансмисия.

Пред публика новото комби ще бъде показано на автосалона в Париж през октомври, като то ще се произвежда в завода в Мюлуз, където се сглобява и лифтбекът. Европейските продажби стартира през януари 2019 г.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ