ЛИЦАТА 

Шок! Известният тв водещ и кулинар Антъни Бурдейн се e самоубил

Популярният кулинар и телевизионен водещ Антъни Бурдейн (61 г.), е открит мъртъв в хотелската си стая, съобщи Си Ен Ен. По първоначална информация той се е самоубил.

Бурдейн е бил във Франция и е работил по нови серии за поредицата си за Си Ен Ен. Тялото е открил негов близък приятел – френският готвач Ерик Рипърт.

„С изключителна тъга можем да потвърдим смъртта на нашия приятел и колега Антъни Бурдейн. Неговата любов към великолепни приключения, нови приятели, чудесна храна и напитки и забележителните истории на света го правят уникален разказвач, талантът му никога не спира да ни учудва и ще ни липсва много. Нашите мисли и молитви са с дъщеря му и семейството в това изключително трудно време“, съобщи Си Ен Ен.

Чрез своите телевизионни предавания и книги, Бурдейн помага на аудиторията да мисли различно за храната, пътуването и себе си. В кариерата си той получава почти всяка награда, която индустрията може да предложи. Наричат го „оригиналната рок звезда“ на кулинарния свят и „Елвис на лошите готвачи“.

През 1999 г. той пише статията в „Ню Йоркър“ – „Не яжте преди да прочетете това“, която се прераства в най-продаваната книга за 2000 г. Води „Антъни Бурдейн: Без резервации“ на Travel Channel, като предаването печели две награди „Еми“ и повече от десет номинации.

Приемайки наградата „Пийбоди“ през 2013 г., Бурдейн описва как се отнася към работата си. „Ние питаме много прости въпроси:“ Какво те прави щастлив, какво ядеш, какво обичаш да готвиш? И навсякъде по света отиваме и задава тези прости въпроси. Имахме възможността да получим някои наистина удивителни отговори.“

В една от биографичните си книги описва, че като по-млад е имал сериозни проблеми с наркотиците и алкохола.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ