ШАРЕН СВЯТ 

Едноместен дрон за забавление се пилотира без лиценз

Компанията Kitty Hawk, разработила няколко проекта на летателни машини полет, сред които и автономен вертикално излитащ и кацащ електрически самолет, които може да се използва за въздушно такси, подобно на Uber Elevate.

Компанията от Силиконовата долина работи и по нещо по-спортно, едноместната компактна шестроторна летателна машина за забавление, наречена Flyer. Днес Kitty Hawk пусна снимки и разкри част от спецификациите на въздухоплавателното средство, което изглежда окончателното производство.

Приличайки повече на лодка, плаваща в небето, с два понтона от двете страни, предупреждението е ясно, да се лети над вода, където ако Flyer падне, пилота има поне малко шанс да остане жив.

Flyer лети посредством 10 електрически задвижвани перки, без предпазители, всяка една с дължина около 1 м, разположени върху корпус с размери 2.4 х 3.9 м.

Времето за полет е някъде около 12-20 минути, в зависимост от теглото на пилота и скоростта с която лети. По отношение на безопасността, Kitty Hawk е ограничила височината на полет, която сега е от 30 см до 3 м, както и максималната скорост до 32 км / ч.

Компанията казва, че потребителите могат да се научат да летят за „по-малко от час” и без лиценз на пилотиране, тъй като Flyer е ултра лек самолет, което означава, че потребителите ще трябва да летят далеч от населени райони.

Flyer сега се предлага за предварителна поръчка, с неизвестна цена и само при покана, но всеки може да кандидатства за покана. Компанията също така иска да направи Flyer достъпен за наемане в свободното време, което е чудесна идея, при условие, че има хора, които могат да управляват дистанционно самолета, в случай че пилотът се отклони.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ