АВТО-МОТО 

Hyundai представи футуристичният кросоувър Grandmaster

Hyundai представи на автосалона в Пусан концептуалния HDC-2 Grandmaster, който трябва да покаже новия дизайнерски стил на марката, наречен „чувствен спорт”.

От компанията не предоставиха никаква техническа информация за автомобила, но все пак от снимките става ясно, че това е само макет. Концептуалният модел се отличава с големите си размери и с огромна хромирана решетка на радиатора, която е обединена с дневните светлини в ъглите на предни капак. Напълно нова е и оптиката – както опред, така и отзад.

Това е вторият модел, с който Hyundai показва бъдещия си дизайн. Той дебютира при друг концептуален автомобил – HDC-1 Le Fil Roque, който бе представен на автосалона в Женева през миналата година. Първата серийна кола на корейците, която ще бъде направена в този стил, е седанът Lafesta, предвиден за китайския пазар.

Очаква се Hyundai да предложи на клиентите си и голям кросоувър, който да повтаря голяма част от елементите на HDC-2 Grandmaster. Това ще е новият всъдеход флагман на марката, като той ще получи 3 реда седалки и ще бъде по-луксозен и по-голям от добре познатия Grand Santa Fe.

Очакванията са моделът да получи името Palisade, което вече беше патентовано от Hyundai. Моделът ще има брат-близнак, разработван от Kia, като той ще се казва Telluride.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ