СВЕТЪТ 

Денис Родман рева като дете от кеф заради срещата Ким – Тръмп

Сълзи от щастие проля бившият американски баскетболист Денис Родман по време на срещата между американския президент Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен-ун. Той бе забелязан от репортери на „Ройтерс“ да пуши цигара в хотел на 200 метра от хотела, където по същото време си говориха Тръмп и Ким. Си Ен Ен пък го покани да коментира историческото събитие.

„Страхотен ден. Тук съм, за да го видя. Толкова съм щастлив“, каза баскетболистът пред Си Ен Ен и избърса сълзите, които пророни изпод огромните си черни очила. По време на изолацията на Северна Корея Родман беше сред малцината американци, посещавали страната. Той демонстрира приятелски отношения с Ким и ходатайства за освобождаването на американец от затвора. Смята се, че баскетболистът е изиграл важна роля в постигането на споразумение за срещата в Сингапур като дори се твърдеше, че той ще присъства на място. Въпреки че това не стана, Родман все пак беше в Сингапур и следи събитието отблизо.

„Знаех си, че нещата ще се променят. Аз бях единственият, но те не искаха да ме чуят, не искаха да ме виждат. Но аз поех тези куршуми, поех всичко това и все още стоя изправен. Това е страхотен ден“, заяви с треперещ глас и много емоционално ексцентричният спортист.

За Ким Чен-ун той разказа: „Той е по-скоро като голямо дете. Въпреки че е малък. Но обича да си прекарва добре. Виждал съм го да си прави селфита и такива неща и си казвах: „Този човек иска да пътува по света, иска да дойде в Америка, иска да се наслаждава на живота, иска народът му да се наслаждава на живота“. Според него, това не е можело да стане, заради цялата политическа ситуация, но срещата с Доналд Тръмп може да промени всичко това.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ