ПОЛИТИКА 

Каракачанов: Модернизацията на Българската армия, за съжаление, е закъснял процес

Модернизацията на Българската армия, за съжаление, е закъснял процес и то с много години. Това каза в 24 авиобаза – Крумово министърът на отбраната Красимир Каракачанов след инцидента с военния вертолет Ми-17, при който загинаха двама пилоти.

Според него „много политици дрънкаха глупости и все още има такива, които говорят, че не ни трябва армия, не ни трябват средства за ново и модерно въоръжение и за ремонт на съществуващата техника“. Той е категоричен, че освен за превъоръжаване са необходими и средства за поддръжка на наличната техника, която носи и дежурствата, която изпълнява и задачите.

Хеликоптерът Ми-17, който аварира, е една от машините, които трябва да бъдат поддържани – защото те са годни, здрави, но трябва да се отделят необходимите средства за поддръжката им, каза още министърът.

Около 20,30 часа снощи, при изпълнение на тренировъчен полет по аварийно-спасителна работа, вертолет Ми-17, с борден номер 417, катастрофира в района на авиобаза Крумово. При инцидента загинаха капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев, а бордният техник, офицерски кандидат Алексей Каменов, е в болница с няколко фрактури. Каракачанов каза, че в МО има практика и семействата на загиналите ще бъдат подпомогнати, но това, по думите му няма да върне загубата на близките им хора.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ