СВЕТЪТ 

Тръмп потупа Ким по гърба: Ще имаме страхотни отношения, нямам съмнение

Историческа среща в Сингапур между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предадоха световните агенции.

Двамата направиха продължително ръкостискане и позираха за снимка на фотографите без да се усмихват в началото на срещата си в хотел „Капела“ на остров „Сентоса“, където пристигнаха малко по-рано един след друг.

След това Тръмп и Ким си размениха няколко думи и се оттеглиха за разговори на четири очи, вървейки заедно по червен килим пред американски и севернокорейски знамена – до скоро нещо немислимо, отбелязва АФП.

В един момент американският президент потупа по гърба севернокорейския лидер, посочва ДПА. „Ще имаме страхотни отношения, нямам съмнение“, каза Тръмп.

Ким също прояви оптимизъм. „Старите практики и предразсъдъци работеха срещу нас, но ние преодоляхме всички тях и сме тук днес“, заяви той на корейски, като думите му бяха преведени от негов преводач.

Това е историческа първа среща между действащ президент на САЩ и севернокорейски лидер. Очаква се тя да бъде посветена на закриването на ядрената програма на Северна Корея в замяна на вдигане на дипломатическите и икономическите санкции срещу затворената комунистическа страна.

Тръмп не изневери на своя стил, като е в тъмен костюм и с червена вратовръзка. Ким е облечен в обичайната за него черна куртка и носи в ръка очила и черна папка, посочва ТАСС.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ