ТЕМА 

И КНСБ защити социалния министър Бисер Петков

Премиерът Бойко Борисов трябва да размисли за оставката на Бисер Петков. Това смята президентът на КНСБ Пламен Димитров. „Все още има възможности министърът в оставка да стане отново действащ. Премиерът може да я върне обратно“, заяви той пред bTV.

Според него оставката е грешка и той настоява за връщането на социалния министър. По думите на Пламен Димитров премиерът е доста гъвкав и е показал, че може да реагира и в такава ситуация. Президентът на КНСБ даде пример с оставката на енергийния министър Теменужка Петкова, която така и не се реализира.

„Бисер Петков е един от много добрите министри в този кабинет. Той успя да намери диалога и с бизнеса, и със синдикатите. Протестиращите майки на деца с увреждания не искат неговата оставка, а решение на проблема“, категоричен беше Пламен Димитров.

От двата национално представителни синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа“ подписаха писмо, с което настояват пред премиера оставката на социалния министър да бъде преразгледана. Те очакват и среща с Борисов до края на седмицата, съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ