СИНЯ ЛАМПА 

Ало-измама за €600 000 няма?! Имало голям удар, за много пари, но…

Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова категорично заяви, че няма измама за 600 000 евро. Тя обясни, че има подобна измама, но не за такава сума. „Няма случай с „ало“ измама на стойност 600 000 лева или евро. Има „ало“ измама, но не за тези пари“, заяви тя.

Миналата седмица излезе информация за две крупни телефонни измами. В единия случай 76-годишен мъж дал 600 000 евро в рамките на половин година. По информация на „24 часа“ той продавал имоти в Добричко, за да има пари, които да даде на измамниците.

Дядото бил измамен от мним „полицай“ и бил принуждаван да обикаля улици в софийско село, и да оставя пари на различни места. Бандитите го уверявали, че парите му се пазят в сейф на ГДБОП.

Другата голяма ало измама е на жена, оставила 420 000 лв. от 2 до 6 юли на няколко места в столицата. По думите на Арнаудова и в двата случая – схемата е била една и съща, двете измамени лица са били уверявани, че получават обаждане от полицията, за да помогнат финансово за ловене на измамници. Тя съобщи за още една фрапираща измама: „Имаме случай на „ало“ измамници, които са успели да мотивират жертвата си да занесе парите в Румъния“.

Измамената жена е от София. Част от парите е оставила на територията на столицата, но последния път е трябвало да ги занесе до северната ни съседка и жената е пътувала дотам със собствен автомобил, за да остави парите. Арнаудова отново призова, ако гражданите получат искане за пари по телефона, незабавно да затворят – това е телефонна измама.

„Хората незабавно да сигнализират на полицията, но не от същия телефон. Има случаи, когато възрастните звънят на тел. 112, но сигналът се прихваща от измамниците и отново разговарят с тях, и продължават да бъдат заблуждавани, че разговарят с полицията“, обясни тя.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ