АВТО-МОТО 

Коминочистачът Йозеф притежава най-голямата колекция VW Golf

В предградията на австрийската столица Виена ще бъде създаден първият музей на Volkswagen Golf в света. Той е собственост на коминочистача Йозеф Юза, който над 20 години събира автомобили от този модел.

Колекцията на австриеца наброява 114 бройки, като първият автомобил в нея е пикапът Volkswagen Caddy (както се знае, по-рано Caddy е създаван на базата на Golf). Йозеф Юза разбрал, че тази кола е създадена „специално“ за него, за да може в нея да товари работните си принадлежности.

Коминочистачът явно добре заработва от занаята си, защото си позволява да купува всевъзможни Volkswagen Golf. В гаража му има Golf GTI, кабриолет, Golf Country и стандартен хечбек, който ползва постоянно.

През годините Йозеф също така купува ненужни и захвърлени голфове от различни моделни години. Той е горд собственик на боклукчийски автомобил, кемпер, кола със стълба за качване в самолет, както и прототип с плъзгащи се врати.

Посетителите на музей ще могат да видят също така Golf G60 Limited с мощност 210 конски сили и задвижване на четирите колела, както и първият електрически автомобил Volkswagen Golf от 1981 г.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ