НОВИНИТЕ 

Ден на траур за загиналите пилоти, издигат и параклис

Ден на траур беше обявен в община Бяла, откъдето е родом загиналият при катастрофата с хеликоптера Ми-17 капитан Пламен Пантилеев. Майка му и брат му настоявали вече да се пенсионира, но той не желаел да се раздели с летенето.

„Той каза обичам си професията и не мога, това си е моята мечта. Работеше само за любовта към професията”, сподели брат му Венцислав Пантилеев предаде БТВ. „Син, великолепен син, великолепен, имаме кравеферма и за тук се грижеше, и за нас се грижеше, идваше си, в неделя си замина и ето, в понеделник почина”, каза майка му Янка Пантилеева.

Загиналият капитан Стоян Неделчев е от ямболското село Гранитово. Хората там го познават като добър и земен човек. „И на мравката път правеше, толкова добър, едно момче, което тръгна от село и стана един от най-големите пилоти на България“, заяви кметът на с. Гранитово Христо Гечев.

Оценките на капитан Неделчев в училищния дневник в Гранитово са само отлични. В памет на загиналия пилот в Гранитово ще бъде издигнат параклис. Бившият командир на авиобазата определи загиналите като професионалисти и отговорни летци.

„Действително този нальот за тяхната служба, според мен, е крайно недостатъчен, особено за тази година“, заяви бившият командир на авиобаза „Крумово“ ген.-майор Златко Златев. Според него добре подготвени са и техниците, които не биха допуснали неизправен вертолет.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ