НОВИНИТЕ 

Бизнесмен скрил близо 1 млн. лв. данъци за 4 месеца

Близо 1 млн. лв. данъци е скрил само за 4 месеца бизнесмен от Велико Търново, съобщиха от МВР. Той е собственик на предприятие за млечни изделия. Бизнесменът е арестуван при акция на ГДБОП и специализираната прокуратура миналата седмица. Според разследващите той е участвал в организирана престъпна група.

„Според събраните данни той е организирал престъпната дейност и под контрола на групата е обезпечил регистрацията на десетки търговски дружества на подставени лица, като чрез осигуряван от тях документален поток неправомерно е приспадал данъчен кредит. Според установеното до момента в началния етап на разследването в рамките на 4 месеца търговецът е осуетявал плащането на ДДС в размер на 900 хил. лв.“, съобщиха от МВР.

През последните две години производителят е реализирал оборот от близо 50 млн. лв., твърдят разследващите. Едновременно с това е платил едва 47 хил. лв. данък върху печалбите си. „Предстои проверката на периода от юни 2017 г. до април 2018 г., като досега е установено, че ръководителят на групата и сложната схема на данъчна измама ползва различни механизми за осуетяване на данъчни задължения“, съобщиха от МВР. От прокуратурата ще поискат постоянно задържане под стража на арестуваните при акцията.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ