ШАРЕН СВЯТ 

Зелен проект с формата на облак в сърцето на Торино

Проектирана от архитекта Чино Дзуки, новата централа на Lavazza в Торино е сред най-зелените сгради в света. Lavazza – компанията, създала изкуството за смесване на кафе в началото на 20. век и станала глобален посланик на автентичното италианско кафе, има с какво да ни изненада!

Новото пространство отвори врати в Торино върху площ от 30 000 кв. м. Наричат я Nuvola (облак – итал.), която създава идеи и работни места, храна и култура. Nuvola Lavazza е авангардна офис сграда, проектирана за комфорт на служителите, съчетан с уважение към околната среда. Nuvola е гурме ресторант и символ на нова философия на безгрижие и неформално споделяне на ястия.

Тя е също и музей, който ще покаже вселената на кафето и успехите на Lavazza. И това не е всичко: Nuvola е площад, отворен за обществеността, с видимите останки на раннохристиянска базилика (в археологическия музей на сградата) и голямо пространство за провеждане на дебати, конгреси и културни събития. В сградата има и бистро. Nuvola Lavazza e и дом на IAAD (Института за приложни изкуства и дизайн) и над 700 млади творци.

Целият дизайн е подчинен, чрез авангардни технологии, на идеята за рециклиране и произползване на наличните ресурси както за пестене на енергия, така и за ограничаване на изразходваната вода. Неслучайно Nuvola Lavazza е отличена с най-високото (платинено) ниво сертификат от LEED (системата, която оценява екосъобразностите на сградите).

Nuvola е отворена към света и има характерния вкус на италианското кафе. Както и капацитет да събуди въображението и да ни накара да наблюдаваме света около себе си.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ