АВТО-МОТО 

Новото Audi A1 идва от Барселона – пишеш направо на екрана

Audi има големи планове това лято. Само преди няколко дни се състоя премиерата на новия кросоувър Q8, а сега компанията започна да ни подготвя за новото поколение на хечбека A1.

Все още не знаем как ще изглежда автомобилът. Audi обаче публикува на официалната си страница във „Фейсбук“ 5-секундно клипче, което показва мултимедийната система MMI Touch, която позволява да „разговаряте“ с колата. Това става като изписвате нещо с пръст върху големия екран.

Например, Барселона – където моделът ще бъде показан официално това лято, и където ще се произвежда. От клипа се вижда също, че хечбекът има и нова климатична система. Засега обаче не е ясно дали новата мултимедия ще се предлага базово или ще бъде опция.

Новото поколение на модела е изградено върху платформата MQB A0, която предполага и нови размери. Моторната гама на Audi A1 ще бъде представена от двигател с обем 1 литър и мощност 115 коня, с 2-литров и мощност 200-250 к.с., както и с 1,5-литров, чиято производителност още не е известна. Новото поколение на хечбека ще продължи да се произвежда и във версия с 3 врати.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ