ПОЛИТИКА 

Кутев: Върнахме се във времената, когато Борисов беше шеф на „Ипон“

Безспорно в този си вид правителството не може да управлява сектор „Сигурност“. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ зам.-председателят на БСП Антон Кутев по повод инициирания от левицата вот на недоверие срещу кабинета.

Има ли бивш затворник или криминално проявен, който да не е въоръжен? Не съм убеден, че пазарът на незаконно оръжие не е по-голям от този на салам. Министърът на вътрешните работи нито веднъж не каза, че има някакъв проблем. Много пъти му задавахме въпроси в парламента и той всеки път отговаряше, че всичко е наред. При това положение най-малкото, което може да се направи е да се смени министърът, заяви Кутев.

Фокусът трябва да бъде върху битовата престъпност. Ние се върнахме 20 години назад. Бойко Борисов е министър-председател за трети път, а ние се върнахме във времената, когато Борисов беше шеф на „Ипон“. Тогава имаше такъв брой убийства. Управляващите или не искат, или не могат да овладеят престъпъпността и да спрат убийствата. И двете обаче не са в интерес на българските граждани, посочи Антон Кутев.

По думите му сделка за рестарт на проекта АЕЦ „Белене“ няма. Като го понатиснат малко геополитическите фактори, като дойдат на гости двама сенатори, Борисов ще клекне. Факт е обаче, че Белене е много важно за националната сигурност на България, заяви Кутев.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ