НОВИНИТЕ 

Силни бури с градушки се изляха над София, Кюстендил и Благоевград

Силна гръмотевична буря се разрази над Кюстендил. Бурята е придружена и със силен валеж от дъжд, примесен с градушка. Изключително затруднено е придвижването в града – заради обилния дъжд улиците са се превърнали в реки. На места има паднали клони от дървета. На бул. „Раковски“ бурята е изкоренила дърво.

На кръстовището между улиците „Овощарска“ и „Цветна Градина“ водата е над 50 см. На места електрозахранването е прекъснато.

Четири сигнала за наводнени мазета на жилищни сгради са постъпили в противопожарната служба в града след разразилата се буря, съобщи Катя Табачка, говорител на ОДМВР – Кюстендил, цитирана от „Фокус“. Сигналите са обслужени от екипи на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. От останалите общини в областта няма постъпвали сигнали, обстановката е спокойна.

Проливен дъжд, примесен с градушка, заля и Благоевград. Бурята е придружена от силен вятър. Гръмотевична буря се разрази и над София. Вали силен дъжд и духа вятър. Пътните настилки са мокри и хлъзгави.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ