ТЕМА 

Споделеното пътуване в България – удобство или риск?! За какво да внимавате?

Споделеното пътуване набира все по-голяма популярност у нас. Само чрез интернет търсачките може да намерите хиляди платформи, чрез които да си осигурите бърз и лесен достъп да определена желана локация.

По този начин от две години пътува и любителят на екстремни преживявания Ивайло Вълчев. Така той се е запознал с хора от различни професии – от режисьор до модел и от прокурор до треньор на спортен отбор.

„Винаги, когато реша да пътувам по този начин, внимателно проучвам профила на шофьора, който предлага пътуването“, споделя Иво, който е чувал не малко истории от негови познати, които са били „на косъм“ от рискови ситуации. Една от тях била с момиче, станало вероятно свидетел на незаконна сделка с наркотици.

На изнервен и притеснителен шофьор попада Денислав Чолаков, който често пътува споделено от София до Пловдив, тъй като там живеела неговата приятелка.

„Помня, че имах случай, в който собственикът на автомобила караше много бързо. Направихме му забележка и в крайна сметка се поправи“, казва още Денис.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ