МОНДИАЛ СВЕТЪТ 

Депутатка: Рускините да не правят секс с чужденци по време на Мондиала

Рускините не трябва да си лягат с чужденците, които пристигат в Русия за Мондиала, за да не станат самотни майки, смята руската депутатка Тамара Плетньова, предаде Франс прес.

Пристигането на стотици хиляди чужденци в Русия означава, че ще има жени, които ще излизат с тях и ще родят деца, коментира 70-годишната депутатка, която е председател на комисията по въпросите на семейството, жените и децата на долната камара на парламента. Надявам се обаче да не го правят, добави тя в интервю за радио „Говорит Москва“.

Народната представителка напомни опита от Олимпийските игри в Москва през 1980 г., след които много рускини са родили деца от чужденци. Някои от чужденците бяха от друга раса, каза тя и заяви, че рускините трябва да раждат руски деца.

Децата, родени в смесени двойки страдат много и това е така още от съветско време, защото майките им често трябва да ги отглеждат сами, тъй като бащите им напускат страната, щом състезанията приключат, заяви Плетньова.

Децата имат късмет, когато са от една и съща раса с майката, но ако са от различна раса, това е фатално, уверява депутатката, но заявява, че не е националистка.

Според нея рускините трябва да се омъжват за „руски граждани, да създават добри семейства и да живеят мирно“. Тези изявления предизвикаха вълна от възмущение и лавина от критики в руските социални мрежи.

Питам се какво ще каже Плетньова, когато й напомнят, че трябва да каже „Не“ на расизма, написа в Туитър радиожурналистката Татяна Фелгенгауер, припомняйки едно от ключовите послания на руските власти за Мондиал 2018, предаде БТА.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ