СИНЯ ЛАМПА 

Шофьорът, ударен от колоездач: Разби ми горната устна, после почна да ми се извинява

Пострадалият при поредния случай на пътна агресия шофьор на такси разказа за случилото се на кръстовище в София, в ефира на сутрешния блок на Нова тв.

„Двама възрастни мъже и три деца изскочиха внезапно на пътното платно с велосипеди. Натиснах клаксона отдалеч. Тогава един от мъжете застана пред колата и с доста заядлив тон започна да ме предизвиква да сляза. Опитах се да избегна ескалация на напрежението. Тогава той вдигна колелото и удари странично колата с него. Това ме принуди да спра и да изляза от автомобила. Обясних на мъжа, че не е редно да пресичат улицата, карайки велосипеди”, разказва Красимир.

Последвала словесна престрелка, в разгара на която колоездачът удря с юмрук на таксиметровия шофьор и разбива горната му устна. Веднага след това агресорът опитал да се извини. Цялата случка е заснета от случаен минувач.

На кадрите от видеозаписа, се вижда как агресивният колоездач удря юмрук в лицето на таксиметровия шофьор. Битият се подпира на колата. Леко ми се зави свят тогава, споделя Красимир. Тогава нападателят се опита да ми се извини, добавя мъжът. Спорът, завършил с юмрук в лицето на Красимир, станал на пешеходната пътека пред зала „Фестивална“ в София.

„Сцепена ми е горната устна след удара. Оттокът затихва“, споделя удареният шофьор. Той разказа как е възникнал спорът. „Бях на работа, в колата имах клиентка. Видях група велосипедисти, които пресичат, карайки по пешеходната пътека. Имаше и деца. Нямат право по този начин да преминават. Трябва да слязат и да бутат велосипедите. След като изскочиха внезапно, натиснах клаксона и в този момент единият от възрастните застана пред колата и започна да ме предизвиква да сляза, за да се разправя. Трябваше да гарантирам сигурността на клиентката. Колоездачът обаче вдигна велосипеда и удари странично колата“, заяви Красимир.

Виктор, който станал свидетел и направил клипа, потвърди думите на потърпевшия. Това, което таксиметровият шофьор разказва, е истина, но не можах да снимам как велосипедистът удря с колелото колата. „Това ме принуди да изляза и да го питам какво иска. Неочаквано по време на спора получих удара. Предложих да извикаме полиция, за да се изясни кой е нарушил правилата, но той си тръгна“, добавя Красимир. „Не подадох жалба, защото искам да приключа случая, за да не създавам големи неприятности на човека. Направил е грешка, но не целя изгода“, каза още таксиметровият шофьор.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ