ЛИЦАТА 

Бездомникът инвалид бе открит от брат си, който го издирвал 20 години

Интересна развръзка има случаят с инвалида-бездомник, 65-годишният Светлозар Антонов, който предизвика вълна от съчувствие в социалните мрежи, предаде Varna24.

Мъжът бе забелязан да спи върху кашони в квартална градинка и след дадената гласност по спешност бе настанен в дом „Гергана“ във Варна. Сега обаче се появи брат му. Човекът е пожелал да остане анонимен, но споделил, че от 20 години издирва изгубеният си брат, с който са се разделили при драматични обстоятелства.

Братът на Светлозар, който е доста по млад от него, тъй като са от различни майки, разказа как преди 20 години след имотен спор големият брат вади газов пистолет и стреля по него и по други членове на семейството. Тогава настъпва разрив в отношенията им и братята се разделят. По това време Светлозар живеел в дома на леля си, но братовчедка му го гони с полиция и дава жилището под наем. В един период от живота си по-малкият брат прощава на баткото за скандала и нападението, наема му дори квартира. След това разбира, че той е напуснал наетото жилище и не е плащал наема си там. От там по-малкият брат губи следите на брат си и така в продължение на 20 години не знае нищо за него.

Той разказа, че на млади години Светлозар е имал доста бурен живот, работил е като барман на „Златни пясъци“, а по-късно е имал и свои заведения. Как и защо се е стигнало до ампутацията на краката му и до нещастието да остане в безпомощно състояние на улицата, братът не знаел. Той обаче каза, че в кв. „Чайка“ в непосредствена близост до пазарчето, където беше открит Светлозар, живеела неговата леля и братовчедка и той е сигурен, че те са го виждали, но не са му помогнали.

Варненецът обясни, че няма възможност да прибере по-големият си брат при себе си, тъй като няма семейство и постоянно пътува, но ще го посещава в дома, където за него ще полагат адекватни грижи и ще му помага с всичко, което може, въпреки драматичните спомени от миналото. Той допълни още, че Светлозар има голяма дъщеря от първата си жена, която заедно с майка си живее в Холандия. Той успял да научи също, че брат му има и син от втората си съпруга, който пътува и има възможности да се погрижи за своя баща, стига да има желание за това.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ