ЗДРАВЕТО 

Алкохолът проваля отслабването

Алкохолът проваля отслабването. С него дори най-строгата и стриктно спазване диета е обречена на неуспех. Дори само една – две чаши бяло вино вечер провалят усилията. Първата причина е, че той, сам по себе си, е калоричен.

Освен това, когато той постъпи в организма, черния дроб започва да работи приоритетно за елиминирането му, тъй като го чувства като отрова и заплаха. Така, разграждането на приетите с храната мазнини спират за следващите няколко часа. През това време приетите с храната мазнини се трупат като мастни депа.

При жените те се превръща в подкожна мазнина в зоната на ръце, дупето, бедрата и корема. При мъжете се трупа в зоната на корема.

Освен това, алкохолът, който е базиран на етанола, води до циркулацията на токсини в организма за известен период от време. От своя страна, етанолът се обработва от специални ензими, за да се елиминират токсините в него. При този процес той се превърща в ацеталдехид, след което ензимът глутатион го разгражда до безопасния ацетат. Само че, при приемане на големи количества алкохол глутатионът в черния дроб не достига и токсичният ацеталдехид остава да обикаля в организма ви (именно той предизвиква гадене и дискомфорт) докато черния дроб успее да го обработи.

С алкохолът приемаме неподозирано количество калории. В рамките на един вечерен гуляй само от питиетата можем да си прибавим 1000 калории, като тук не се броят тези от мезетата и основното ястие. В чаша не много сладко вино има 150 калории, толкова се съдържат и халба бира.

Проблем по време на диета и след пиене е т. нар. алкохолен глад на следващата сутрин. Затова диетолозите категорично забраняват пиенето по време на диета. Те разрешават най-много една чаша бяло вино на седмица.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ