ПОЛИТИКА 

Радев посрещна тържествено македонския президент, Борисов и Захариева му се разсърдиха

Президентът на Македония Георге Иванов пристигна на официално посещение у нас. Българският президент Румен Радев го посрещна на официална церемония на площад „Александър Невски“, а Георге Иванов поднесе венец пред паметника на незнайния войн.

Утре Иванов трябваше да се срещне с премиера Бойко Борисов и външният министър Екатерина Захариева, но срещите бяха отменени. Мотив за отказа е, че македонският президент изгони премиера Зоран Заев и изрази несъгласие с постигнатата договореност с Гърция за името на Македония.

Президентите и техните съпруги бяха избрали синия цвят като акцент във визиите им. Десислава Радева заложи на рокля в типично летни нюанси, а Мая Иванова се появи в по-тъмен костюм.

Президентите на България и Македония пък бяха със сини вратовръзки, с които бяха напълно в тон с тоалетите на съпругите им.

Докато държавните мъже дискутират важни теми, двете първи дами ще се отдадат на своя програма. Десислава Радева ще заведе Мая Иванова в къщата музей на Никола Вапцаров, тъй като тя е почитателка на поезията.

Радева ще подари на гостенката си антикварно издание с българска поезия на македонски език. Двете ще разгледат Художествената галерия и Етнографския музей, ще посетят и литургия в катедралния храм „Св. Александър Невски“.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ