АВТО-МОТО СПОРТ 

Наш екипаж атакува титлата в рали шампионата с Skoda Fabia R5

Българският екипаж Мирослав Ангелов и Недялко Сивов от отбора „Мегапорт Рейсинг” ще атакува победата в Българския рали шампионат с новия състезателен автомобил Skoda Fabia R5. По време на специална церемония в София в шоурума на „Еуратек” пилотите на спортния клуб разбулиха новия състезателен автомобил.

Състезателната Skoda Fabia R5 е един от най-успешните рали автомобили от класа, който е най-професионалният в спорта след WRC. От 2015 до 2017 г. моделът има 24 победи в категорията WRC2, две пилотски световни титли и три конструкторски. Автомобилът тежи 1230 кг и се задвижва от 1,6-литров бензинов турбодвигател с мощност 279 к.с. и 420 Нм въртящ момент. Задвижването е на четирите колела с механичен диференциал отпред и отзад, предавателната кутия 5-степенна секвенциална.

Тандемът Мирослав Ангелов и Недялко Сивов вече записа една победа с новата Skoda Fabia R5 по време на рали спринт „Дряново”, използван от отбора за тренировка преди началото на сезон 2018 в националния шампионат, който стартира с рали „Твърдица“ на 7 и 8 юли.

„Целта ни не е само да се борим за титлата в шампионата, а с участието на подобен актуален за световния шампионат автомобил да вдигнем нивото на спорта. Надявам се и други екипи да последват примера ни и да има повече автомобили от клас R5”, коментира пилотът Мирослав Ангелов.

„Щастливи сме да подкрепим отбора на „Мегапорт Рейсинг”, избрал да се състезава в Българския рали шампионат с доказано най-бързия автомобил Skoda Fabia R5”, коментира управителят на „Еуратек” Иван Тодоров.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ