АВТО-МОТО МОНДИАЛ 

С Лада Нива или трактор: Всички пътища – към Световното

Световното първенство по футбол стартира днес в Русия, като събира фенове от десетки държави. Някои от тях избраха обаче доста интересни начини за придвижването до страната-домакин. Двама исландци например решиха да пътуват с Lada Niva, а германски пенсионер заложи на стар трактор.

Гретар Йонсон и Крик Кяртансон спечелили конкурс, организиран от туристическа агенция от Исландия във Facebook. Наградата за победата им е била Lada Niva, с която двата решили да посетят мачовете на националния отбор в Русия, а първото нещо, което направили, било да боядисат колата в синьо – такъв е цветът на националния флаг на родината им.

Големият проблем се оказала първата част от пътуването – прекосяването на Исландия, тъй като в островната държава няма сервизи на Lada и евентуален проблем с колата трудно може да бъде отстранен. В крайна сметка автомобилът стига без проблем до пристанище, на което е натоварен на кораб и отпътува за Европа.

В понеделник Гретар и Крис пристигат в Полша, откъдето се отправят за Москва. Там на 16 юни техният национален тим се изправя срещу един от фаворитите в турнира – Аржентина. Така двамата исландци, които са членове на официалния фен-клуб на националния отбор на Исландия, ще посетят още едно първенство, след като подкрепяха любимците и на европейското през 2016 г. във Франция.

В Русия ще бъде и германският пенсионер Хуберт Вирт, който има два страсти – футбола и стария трактор Lanz Buldog. Пътешествието на бившия механик в заводите на Mercedes-Benz стартира още на 15 май, като той ще измине над 1700 км, докато пристигне в Москва.

На борда на произведения през 1939 г. трактор освен Хуберт е и верният му приятел – кучето Такс. Пенсионерът преминава едва около 100 км на ден, което е напълно обяснимо, тъй като машината му вдига максимум 20 км/ч. Хуберт е оборудвал тегленото от трактора му ремарке с всичко необходимо – има дори душ и wi-fi, като предвижда да гледа наживо днешния мач на откриването на Мондиала между домакина Русия и Саудитска Арабия.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ