ПОЛИТИКА 

Тома Томов: Доналд Тръмп ще спечели следващите избори

Доналд Тръмп ще спечели следващите избори. Убеден съм в това. Срещата му с Ким Чен-ун показва всичко това. Тръмп каза: „30 млн. души щяха да умрат при една война. За това съм тук“. Това е един жест на политик.

Това каза в сутрешния блок на БТВ журналистът и депутат от БСП Тома Томов, който коментира историческата среща между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун. „На срещата имаше 2000 журналисти. Почти всички от тях бяха срещу Тръмп. Те го обвиняват, че е руски агент. Не знам дали той ще може да прокара политиката си. Ако след 6-7 месеца Тръмп седне на една маса с Путин, аз съм сигурен, че той ще признае Крим. Убеден съм в това. В света настъпват огромни промени. Митата на Тръмп са политика на егоизъм, но благодарение на тази политика САЩ ще продължат да доминират през 21 век. Виждате в Европа как всички се обръщат срещу Ангела Меркел. Нейният вътрешен министър се обърна против вижданията й за мигрантите. Папата ревизира отношението си по темата. Има пълна промяна в света, в който живеехме досега“, обяви той.

България трябва да се съсредотичи върху себе си. Целият политически елит не се грижи за гражданите. Целият политически елит на България трябва да се смени и да дойде нов. Според мен Балканите нямат светлото бъдеще, което някои им чертаят. Лично аз не бих постъпил като Бойко Борисов и не бих отменил срещата си с македонския президент. След като е дошъл този човек, трябва да го приемеш и изслушаш. Такива са правилата на играта. Трябва да прегърнем силно Македония. На мен името Северна Македония не ми звучи хубаво. Вашето поколение трябва да реши задачата Македония“, завърши Томов.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ