ПОЛИТИКА 

Президент и премиер поздравиха мюсюлманите в България по повод Рамазан Байрам

В дните на Рамазан Байрам, посветени на опрощението, щедростта и равносметката, пожелавам вашите домове да бъдат благословени с мир, здраве и щастие. Това заяви президентът Румен Радев в приветствие към представителите на мюсюлманското изповедание в страната по повод Рамазан Байрам, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Вярвам, че смисълът на всеки празник е да ни сближава. Когато споделяме радостните дни и традициите си, укрепваме единството и силата си да преодоляваме заедно трудностите по общия път“, посочи държавният глава.

Румен Радев подчерта, че българският народ има многобройни основания да се гордее с традиционното разбирателство между религиозните общности. „Представителите на мюсюлманското изповедание в страната дават своя принос за съхраняването на това разбирателство и на взаимната толерантност“, каза още в приветствието си президентът.

Министър-председателят Бойко Борисов също поздрави мюсюлманите за Рамазан Байрам. „Поздравявам моите приятели мюсюлмани и всички, които днес отбелязват празника Рамазан Байрам. Пожелавам им здраве и благоденствие. Вярвам, че в България ще продължим да бъдем добър пример за мир и толерантност“, пише премиерът в пост в социалните мрежи.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ