АВТО-МОТО 

Alfa Romeo пуска нова лимитирана серия за Giulia и Stelvio

Alfa Romeo ще предложи на своите клиенти две нови версии на сегашните Giulia и Stelvio Quadrifoglio. Те ще получат добавка NRing към името си, като от всеки модел ще бъдат произведени 108 бройки. Идеята е да бъде отбелязана 108-годишната история на марката с пистата „Нюрбургринг“.

Задвижването и при двата модела ще се осъществява от познатия 2.9- литров V6 двигател с 503 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Той ще работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Така ускорението от 0-100 км/ч при Giulia Quadrifoglio отнема 3.9 секунди, а максималната скорост е 307 км/ч. При Stelvio същите показатели са съответно 3.8 секунди и 283 км/ч.

Технически двата автомобила няма да предложат нищо ново, освен карбон-керамични спирачки. Що се отнася до дизайна обаче, отвътре NRing версиите ще бъдат в кожа и алкантара, като ще присъстват и карбонови елементи. Ще бъдат налични и седалки Sparco, спортен скоростен лост, аудиосистема Harman Kardon и панорамен покрив.

Бъдещите собственици ще могат да се насладят на специално организирано за тях събитие на Северната дъга през следващата година. Те ще поучат някои аксесоари – състезателни ръкавици Sparco, спортни яке,чанта и обувки, както и умален модел на своя автомобил с поредния производствен номер.

Очаква се продажбите на двете нови версии да стартират скоро в Европа, Близкия Изток и Африка.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ