Home » Новини » ГЕРБ срещу ЦИК: Тома Биков е в този епизод

ГЕРБ срещу ЦИК: Тома Биков е в този епизод

Сподели новината

Час преди оповестения разпит на главния герой в ГЕРБ, поддържащият актьор Тома Биков в сагата ”ГЕРБ срещу ЦИК”, заедно със своя колега Цветомир Паунов, свикаха извънреден брифинг.

Централната избирателна комисия, първо, отхвърли, а след едночасова почивка одобри заявленията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и новоизбрания кмет на Благоевград Илко Стоянов от „Има такъв народ“ да не бъдат обявявани за избрани народни представители.

„В желанието си да изчегъртат ГЕРБ и г-н Борисов, ЦИК щеше да създаде абсурд – Илко Стоянов, след като беше избран за кмет си подава заявление, че вече не желае да е народен представител, защото вече е кмет. При което ЦИК го блокира, но явно са получили среднощно обаждане от някой, за да разберат в стремежа си какво искат да изчегъртат, че може да стане така, че те самите да бъдат изчегъртани от самите техни хора в ЦИК. Недопустимо е такова непрофесионално поведение от страна на ЦИК, което се основава основно на политическа реторика“, заяви Цветомир Паунов от ГЕРБ.

„Поредна глупост на ЦИК. Цветозар Томов не е най-компетентният човек по конституционни въпроси. Кметът на Благоевград можеше да не е кмет“ – заяви Тома Биков.

По думите на Тома Биков, случаят със заявлението на Борисов и първоначалния му отказ е симптоматичен.

„Те го приеха в крайна сметка, но защото разбраха, че засяга и техен човек. Ако бяха убедени, че решението им е правилно, те щяха да отрежат и новоизбрания кмет на Благоевград. Затова от няма накъде си смениха мнението на 180 градуса“, допълни Биков. 

В отговор на въпрос за окончателното разпределение на мандатите в новото Народно събрание и дали ГЕРБ ще поиска ново броене на гласовете, Тома Биков заяви, че това не е основният проблем.

Фрог Нюз

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената