Home » България » Президентът на КНСБ: Минималната пенсия трябва да се вдигне с над 20%

Президентът на КНСБ: Минималната пенсия трябва да се вдигне с над 20%

Сподели новината

„За нас минималната пенсия трябва да се вдигне с около 20 и няколко процента. Съответно със същия процент трябва да порасне и максималната пенсия. Това е нашето предложение. Ще видим какво ще реши властта”. Това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS Пламен Димитров, президент на КНСБ.

По думите му бюджетът също има спешна нужда от актуализация.

„Важен въпрос е как ще продължат мерките за подкрепа на заетостта. От друга страна бизнесът в много сектори твърди, че има нужда да се покрият разходите на фирмите, които имат спад на приходите. Кризата удари икономиката асиметрично”, поясни Димитров.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената