Home » Новини » Хаджигенов не изключи подкрепа от БСП и ДПС за отстраняването на Гешев

Хаджигенов не изключи подкрепа от БСП и ДПС за отстраняването на Гешев

Сподели новината

Без подкрепата на БСП няма как да се състави правителство. Не изключи възможността да се потърси и получи подкрепа от ДПС: „ДПС се опитват да оцелеят политически и икономически, тогава защо да не гласуват срещу Иван Гешев?“, посочи адв. Николай Хаджигенов.

Вчера написахме и обявихме, че искаме изслушване на вътрешния министър Бойко Рашков и правосъдния министър Янаки Стоилов по темата за Гешев. Те трябва да обяснят какво зло е Гешев. Те дадоха на ВСС въже – те или ще се покатерят по него или ще се обесят, посочи той пред БНТ.


Вероятността да мине предложението за освобождаване на Гешев в около 1% според него. Като правен аргумент за отстраняването на главния прокурор той посочи нарушаване на презумпцията за невинност.


По думите му протестът от 2020 година е бил най-успешният, защото той бавно постига целите си. Хаджигенов определи като „лош сигнал“ пресконференцията на ИТН: „Предния път казаха, че ще се въртят само около референдума. Нищо различно не виждам сега. Надявам се политическата промяна да започне сега, иначе ще отидем на избори. Това също е процес на изчистване“.


Той съобщи, че от „Изправи се! Мутри вън!“ са отказали срещи с формацията на Слави Трифонов. Категорично отрече да има обтегнати отношения в коалицията: „Ние като секараме с Татяна Дончева става ясно на всички“.


По думите му липсва реална оценка сред представителите на ИТН: „Има желание да се смени системата с такава, каквато им е удобна. Това не е политика. Те имат две точки в програмата си за външна политика – за ревизия за имотите на българските посолства. Или да купуваме таблети. Това ли е политика?“.


Според него ДБ са подали добър сигнал след пресконференцията на ИТН: „Христо Иванов не ще министерски кресла. Но кой ще ги заеме? Кой ще направи промените? Николай Василев ли? Нали за това влезнахме в политиката? Не трябва да се допуска тази грешка!“


„Нашите условия са ясни – Гешев, правосъдна реформа. Има значение кой ще ги направи тези неща. Личност като Николай Василев няма ги да направи“, категоричен беше Хаджигенов.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената