ШАРЕН СВЯТ 

Научиха секс робот да отказва

Секс роботът с изкуствен интелект Саманта вече е обучен да откаже полов контакт, ако „не е в настроение“, пише в. „Мирър“. Създателите му твърдят, че тялото на куклата е оборудвано със специални сензори, които разпознават твърде агресивно или „неуважително“ докосване. Нейният изобретател, испанецът Серги Сантос демонстрира способността на робота да взема самостоятелно решение за секса по време на презентация пред учени във Великобритания.

Сантос твърди, че неговият робот може да превключва между няколко режима, като напълно променя поведението си: в настройките може да се избира между семейната, романтичната или страстната Саманта.

Саманта все още съществува под формата на прототип. Сантос се готви за масово производство на роботи на цена от 3,6 хил. паунда.

В началото на юни бе публикувано проучване, в което се посочва, че терапевтичните свойства на секс куклите не са доказани. При това обаче съпругата на Серги Сантос заяви, че появата на Саманта в къщата е спасила брака им и увери, че роботът е полезен за решаване на семейните проблеми.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ