СВЕТЪТ 

Бивш румънски министър получи 3 г. затвор за търговия с влияние

Бивш министър и сенатор от управляващата в Румъния Социалдемократическа партия беше осъден на три години затвор ефективно за търговия с влияние, предава Би Ти Ви като се позовава на информационния сайт „Зиаре“. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

Дан Шова е бил осъден за това, че е искал по 5000 евро месечно, за да съдейства за сключване на договор между държавно дружество и частна юридическа кантора. Съдът постанови още от Шова да бъде конфискувана сумата от 100 000 евро.

Върховният касационен съд осъди и бившия шеф на държавното дружество Михай Балан на три години затвор условно и 60 дни безвъзмезден труд в полза на обществото.

Срещу Дан Шова, който е близък до бившия премиер Виктор Понта, се водят и други съдебни дела по обвинения като вземане на подкуп, фалшифициране на документи, пране на пари и данъчни измами.

Неотдавна Дан Шова и Виктор Понта бяха оправдани на първа инстанция по обвинения в неверни декларации, съучастие в данъчни измами и пране на пари по делото „Турчени-Ровинари“, припомня Би Ти Ви.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ