ЗДРАВЕТО 

Пушачите и онкоболните трябва да ядат всеки ден от това растение

В света има растение, което може не само да лекува болести, да подобри здравето и външния вид, но и да осигури дълголетие. Този продукт съдържа рекордно количество витамини с огромна хранителна стойност. Смята се, че е в състояние да унищожи дори ракови клетки!

Става въпрос за това прекрасно растение, наречено кресон. И ако досега не сте чували за него, време е да научите повече и да започнете да го ядете всеки ден.

Кресонът. На външен вид той прилича на магданоз или кориандър, само листата са малко по-големи и по-овални. Много хора го харесват заради пикантния и леко горчив вкус. На някои хора той напомня на конска ряпа, на други на горчица.

Нашите предци са го използват в народната медицина за лечение на мазна кожа, прочистване на кръвта, чревни паразити, при заболявания на стомаха и като източник на калций. Благодарение на високото съдържание на йод, това растение е незаменимо за хора с проблем с щитовидната жлеза.

Изненадващо, учените от Университета в Ълстър установили, че яденето на този зеленчук значително намалява нивото на канцерогените при пушачите. Ето какво гласят резултатите от проучване, публикувано в доклада на Американски вестник за клинично хранене:

„Кресонът е полезен в борбата срещу причинителите на рак, значително намаляване на увреждането на ДНК на червените кръвни клетки. Ако го ядете редовно, апетитът ви ще се подобри и храносмилането ще се върне към нормалното. Растението премахва токсините и шлаките, регулира кръвното налягане.“

В него има повече витамин С, отколкото в портокалите, повече калций, отколкото в мляко и повече фолиева киселина, отколкото в бананите! Само три супени лъжици на ден осигуряват 42% от дневната стойност на витамин А и 50 мг витамин С. Кресонът също съдържа много манган, калий, витамин Е, тиамин, рибофлавин, витамин В-6, магнезий и фосфор. А Витамин К в растението е 212% повече от препоръчителната доза на човек за ден!

Но откъде да получите това чудно растение? Не всички магазини разполагат с пресен кресон, много от тях дори не са чували за него. Но е по-лесно просто да го отглеждате у дома! Благодарение на този метод ще научите как да отглеждате кресона на прозореца и ежедневно да зареждате тялото си с полезни вещества. Това е толкова лесно, че утре ще тичате, за да купите семена!

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ