ПОЛИТИКА 

Министър Радев за избягалия затворник: Гоним го! Премиерът да каже дали се справям

Служителят от фирмата за контрол върху лишените от свобода не е присъствал на обекта, откъдето е избягал затворникът в Ловеч, каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на парламентарния контрол.

Вчера затворникът Борис Иванов избяга от външен обект, където бил на работа. Полицията го издирва. Иванов излежавал 13-годишна присъда за блудство и кражби в затвора в Ловеч. В началото на този месец, след като изтърпял над половината от наказанието си, бил преместен в общежитие от открит тип към затвора. В четвъртък той избяга от работното си място. Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че веднага след подаването на сигнала, че затворникът го няма, е започнало издирването. Създадена е необходимата организация, проверяват се адресите на хора от близкото обкръжение на беглеца, извършват се проверки на железопътния и автобусния транспорт в страната.

Пред журналисти Радев каза, че след като премиерът го попитал в парламента дали са хванали затворника, той му отговорил „Гоним го“. Министърът сподели, че е оптимист по случая.

На въпрос дали трябва да поеме политическата отговорност и да подаде оставка, министърът заяви, че ако премиерът реши, ще напусне поста. „Всеки министър сигурно ще ви каже „Да, какво като подам оставка, няма да се решат проблемите. Не знам, може и да се решат, като ме сменят с някой по-добър или който се справя по-добре. Тази преценка дали се справя министър добре или не, я прави този, който ни е предложил. Това е премиерът. Освен това премиерът е от тази система, той вижда дали се справяме или не, аз докладвам постоянно какво правим, без да си разказвам мечтите, и знам какво правим с политическия кабинет, с професионалното ръководство и считам, че сме в правилната посока. Трябва ни време“, каза министърът и допълни: „Стараем се максимално, мобилизирали сме всички, ще има доста атаки срещу нас, правим доста промени, въпреки че казах, че не съм революционер, опитваме се да го направим бавно, внимателно и по правилата. Дано правим правилно неща и тези, които ни оценяват, да кажат“.

На въпрос дали според обществото той се справя като министър, Радев каза: „Как да ви кажа. Аз си мислех, ако ми зададе някой такъв въпрос как да отговоря. Знаете ли, че в едно семейство за изневярата последен разбира този, на който е изневерено. Аз последен ще разбера дали се справям. Аз си мисля, че се справям“, каза той.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ