ЗДРАВЕТО ТЕМА 

Как да се предпазим от летните вируси?!

Лятото е в разгара си и всеки си мечтае за малко почивка от работа и солени морски дни на плажа. На морето обаче трябва да бъдем особено внимателни, най-вече ако сме с деца, тъй като те са изключително чувствителни. Как можем да предотвратим стомашното разстройство?

Горещините винаги вървят ръка за ръка с вирусите. Обикновено минават за няколко дни, но е достатъчно да развали морската почивка. Симптомите най-често са повръщане, стомашно разстройство и температура.

На първо място е хубаво по възможност да не се храните на места със съмнителна хигиена. В никакъв случай не бива да поемате този риск и за детето. Когато купувате храна, винаги трябва да проверявате какъв е срокът на годност.

Избирайте храни, които са бързо оборотни – тоест няма как да застояват и съответно да се развалят. Хубаво е да купувате бутилирана вода или да си носите от вкъщи, но да не позволявате на мъничето да пие от градски чешми.

Когато му купувате плодове, измивайте ги задължително много добре, защото те също могат да причинят стомашно-чревно разстройство. Избягвайте тежки храни през горещите летни дни – през този период от годината организмът се нуждае от лека храна и много течности.

В никакъв случай не стойте под слънчевите лъчи от 12 до 15 часа. Тогава лъчите са много силни и детенцето, а и вие самите можете да слънчасате и да пострадате сериозно.

Хубаво е постепенно да се излагате на слънчева светлина. Един от най-рисковите фактори и причинители за летния грип са резките смени на температурите.

Не забравяйте да пиете много вода, особено ако сте от хората, които обичат да стоят на плажа. След горещия плаж да се изкъпете със студена вода или пък да пиете ледена течност, не е най-добрият избор.

Личната хигиена е задължителна – постоянното миене на ръцете с вода и сапун не бива да бъде пренебрегвано.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ