АВТО-МОТО 

Интериорът: Audi e-tron – 5 екрана и камери вместо огледала

Audi представи на специално мероприятие в Копенхаген интериора на електрическия си кросоувър e-tron. Автомобилът е оборудван с 5 дисплея, аудио-система Bang & Olufsen с 16 тонколони и усилвател с мощност 705 вата, както и с виртуални огледала.

Предният панел на всъдехода е в стила на последните модели на марката A6, A7, A8 и флагмана Q8. Той е разделен на няколко зони, в които са поставени приборен панел, централен дислей на информационно-развлекателната система и сензорен екран за управление на климатика.

На вратите, малко по-ниско от стъклата, се намират още два 7-инчови дисплея с органични светодиоди. На тях се показват изображенията, заснети от камерите, които заменят външните огледала. Предвидени са 3 режима на показване на информацията – на пътя, в завой и при паркиране.

Задвижването на Audi e-tron ще става с помощта на два електромотора със съвкупна мощност от 360 к.с. В спортен режим системата може да повиши мощността си за кратък период от време до 408 к.с. Благодарение на батериите с капацитет 95 кВт/ч, кросоуърът може да измине до 400 км (по новия циъл на измерване WLTP).

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема по-малко от 6 секунди, а максималната скорост достига 200 км/ч. Дебютът на модела пред публика е предвиден за септември, като продажбите стартират в началото на 2019 г. Цените стартират от 80 000 евро.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ