АВТО-МОТО НОВИНИТЕ 

Трабант „Батката“, „Хот Род“ и още 100 класики на ретропарад в Бургас

Тунингован „Трабант“ 601- кабрио, който носи името „Батката”, легендарният Хот Род, но с въздушна възглавница, Мерцедес Газела, произведен през 1928 година. Това са само малка част от автомобилите, които приковаха погледите на ценителите по време на единадесетото издание на Ретропарад – Бургас.

Общо 130 автомобила и над 20 мотоциклета могат да бъдат видяни пред Пантеона. Сред тях изключително ценен Jaguar на хасковски колекционер, който дойде за първи път в Бургас. С подобен модел автомобил се вози английската кралица, разкриха организаторите на изложението.

Сред изложените коли впечатление прави чудото на автомобилизма по времето на соца „Чайка“, която е купена от УБО, реставрирана от Националната служба за охрана и е собственост на член на бургаския клуб. Усмивки предизвика син Трабант, с надпис „Батката“ – думичка, с която в Бургас по традиция се назовават млади мъже с атлетично телосложение, облечени в спортно облекло.

Дебют направи варненски колекционер с много рядък модел на “Мерцедес” от 50-те години, а гости от Сърбия, Чехия и Словения, които представиха изключително интересни и атрактивни возила.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ