ШОУ 

Новата г-жа Плевнелиева замразява стволови клетки в Швейцария

Прясното семейство Деси Банова и Росен Плевнелиев са решили да замразят стволови клетки на сина си, за да го застраховат срещу опасни заболявания. Синоптичката от Нова телевизия била много наплашена от трагедията, която бившият президент изживя преди години с най-големия си син. Преди три години Филип почина заради рядко сърдечно заболяване, което премина без симптоми.

Банова вече навлиза в седмия месец, а поредният наследник на Плевнелиев е очакван през септември. Преди седем години щерката на Деси изродиха специалистите в болница „Шейново“ и очарована от докторите, тя смятала да им се довери и този път. Съпругът ѝ обаче я разубедил. Плевнелиев смятал, че там напливът на родилки и роднините им е толкова голям, че все ще се намери някой, който да ги снима. Затова убедил съпругата си да роди в избрана от него частна клиника.

Младото семейство е решило да се възползва и от услугата, която клиниката предлага и която е моден писък сред представителите на т.нар. висше общество – замразяването на стволови клетки от пъпната връв на бебето.

Трансплантацията на стволови клетки не е по джоба на обикновения българин, но за най-богатия ни президент сумата изобщо не е проблем. В сравнение с началото, когато родните клиники започнаха да предлагат замразяване на стволови клетки, цените вече драстично намаляха и варират между 4000 и 5000 лева.

Зависят от това дали банката ще съхранява клетките за 20 или 25 години. Не само Деси, но и Росен Плевнелиев бил готов на всичко, за да гарантира здравето на сина си. Неслучайно Плевнелиеви са се спрели на тъканна банка в Швейцария. Неотдавна се заговори, че съпрузите имат планове да напуснат България и да се установят именно в Страната на шоколада. В богатата европейска държава Росен Плевнелиев напира за посланик на България, а жена му се моли планът му да сработи.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ