МОНДИАЛ 

Златко Далич: Никога не губим надежда!

Селекционерът на Хърватия Златко Далич остана отново щастлив след представянето на играчите си, победили Русия с 4:3 след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време и 2:2 след продължения). Така „шахматистите“ се класираха за 1/2-финал на световно първенство за втори път в историята след 1998 година във Франция.

„Ние винаги изпитваме трудности в подобен тип срещи. Аз лично имах тежък период. Поздравявам момчетата за всички, което сториха досега. Трябва да бъдем горди с тях. Всички ние, които сме тук, както и хората в Хърватия“, коментира Далич след мача в Сочи.

„Първото полувреме не беше добро от наша страна, тъй като бяхме слаби в центъра. Нямахме нужния ритъм, но през втората част коригирахме играта си. Не помня откога сме в Русия, но ще е срамно да не видим Москва още един път. Никога не губим надежда. Вярваме във всеки един момент, но след като Иван Ракитич вкара последната дузпа, започнах да плача. Всичко е от радост. Сега трябва да спечелим два мача, а ние имаме правилните инструменти да го сторим. Доказахме колко можем и знаем как да го направим. Аз няма как да науча играчите“, продължи хърватският специалист.

„Англия? Имат добър отбор, който играе компактно. Пълни са с млади състезатели, но ние ще бъдем готови. Смятаме да стигнем до края. Няма да бъде лесно. Те отстраниха тежък отбор, но ние също сме добри“, завърши Далич.

Звездата на Хърватия Лука Модрич призна, че четвъртфинала на Световното първенство срещу Русия е бил много тежък. „Шахматистите“ надделяха след дузпи и ще спорят с Англия за място на финала.

„Русия много ни изненада, особено през първото полувреме. Пресираха ни яростно и на моменти не знаехме какво да правим. Второто полувреме беше по-добро, дори фантастично. Не искахме да се стига до дузпи, но срещу нас имаше изключително стабилен отбор, който не се умори и след 120 минути. Краят на мача беше много труден, защото силите ни напуснаха“, призна Модрич.

„Очаквам равностоен двубой срещу Англия. На това първенство няма лесни мачове. Имаме малко време за почивка, но след такава победа възстановяването ще дойде по-бързо. Трябва много да внимаваме със статичните положения срещу англичаните“, предупреди халфът на Реал Мадрид.

„Златната топка“? Честно ви казвам, не мисля за това. Най-важното е, че отборът ми победи. Вече сме на полуфинал, но можем да постигнем и повече. Индивидуалните награди не са приоритет за мен. Радвам се, че ще се приберем у дома с медали, но да видим от какъв метал ще са“, добави Модрич.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ