АВТО-МОТО 

Bugatti пуска специален хиперавтомобил за 5 милиона евро

Френският производител на луксозни и спортни автомобили Bugatti обяви датата на дебюта на новата си хиперкола, чиято цена е 5 млн. евро. Моделът Chiron Divo ще бъде показан пред широката публика по време на Concours d’Elegance в Пебъл Бийч, Калифорния, на 26 август.

Новият хиперавтомобил на Bugatti е специална версия на Chiron и компанията смята да произведе от него само 100 бройки. Дори при цена от 5 милиона евро моделът вече е продаден, което е типично за подобни коли.

В Chiron Divo инженерите на компанията са обърнали специално внимание на ускорението, заради което е пострадала максималната скорост. Моделът ще ускорява от място до 100 км/ч за по-малко от 2,5 сек и до 200 км/ч за 6,5 сек, и ще вдига 385 км/ч. За сравнение, максималната скорост на „обикновения“ Chiron е 420 км/ч.

Съвсем наскоро – на автомобилния салон в Женева през пролетта, Bugatti показа новата версия Chiron Sport (на снимките). Хиперавтомобилът има много детайли от карбон, подобрени амортисьори и нов заден диференциал. Колата е оборудвана с турбодвигател W16 с обем 8 литра, който осигурява максимална мощност от 1500 к. с.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ