ЛИЦАТА 

Кралица Елизабет II ще пропусне кръщенето на принц Луи

Принц Луи, третото дете на принц Уилям и съпругата му Катрин, ще бъде кръстен днес на малка, частна церемония, водена от архиепископа на Кентърбъри, но кралица Елизабет II няма да присъства, съобщи Ройтерс.

Луи е пети по ред в наследяването на престола. Той се роди на 23 април и ще бъде кръстен в кралския параклис на двореца Сейнт Джеймс, в центъра на Лондон.

Прапрабаба му Елизабет и съпругът принц Филип обаче няма да са сред гостите на церемонията, съобщиха от двореца Кенсингтън. Отсъствието на 92-годишната кралица не се дължи на здравословни проблеми, твърди източник от двореца.

Елизабет Втора, която е най-възрастният и най-дълго управлявал монарх, пропусна служба в катедралата „Сейнт Пол“ в Лондон по повод 200-годишнината от основаването на ордена на Св. Михаил и Св.Георги миналия месец, но имаше редица публични изяви оттогава.

Кралицата трябваше да се върне в Лондон в понеделник заради натоварената си програма, част от която е и предстоящата среща с президента на САЩ Доналд Тръмп в петък в Уиндзорския замък.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ