ШОУ 

Гери-Никол обвинена в плагиатство на Риана от феновете си

Поп старлетката Гери-Никол бе обвинена в плагиатство, след като наблюдателни фенове откриха прилики между новия й клип към парчето „Над закона“ и видеото на Риана към Hard. Част от визиите и на двете миниленти са вдъхновени от военната тематика.

Фактът, че самообявилата се за „яката дупара“ на българския поп певица, е позиционирала проекта си в пустинна обстановка, а на фона на кълчещото й се в ритъма тяло се осъществяват няколко експлозии, допълнително засили подозренията на недоброжелателите й, че видеото е заимствано от това, което Риана пусна още през 2009 г.

Подобни прилики не идват като изненада за феновете на отличничката от X Factor, която брани честта си и в рамките на последния сезон на „Като две капки вода“. Гери неведнъж е коментирала, че именно Риана е идолът й в музикално отношение, като именно с букет от нейни песни се представи и на финала на шоуто за превъплъщения.

По-осезаемо е сходството на кратък епизод от „Над закона“ със снимка на нюйоркския фотограф Кристиан Скулър, част от фотосесията му за немския конкурс Next Topmodel от 2010 година. Сравнени, двата кадъра изглеждат почти идентично

Междувременно меломани продължават да изразяват полюсни мнения относно поредното попълнение в творческата дискография на изпълнителката на „Готина и луда“. От „това е пълен аутизъм“ и „евтина порнография“ до „страхотна песен“ и „Гери е номер едно“ – коментарите на феновете са разногласни. Поздравления за парчето си старлетката получава и от свои почитатели от Гърция, Румъния и Беларус, които отсега пък лобират именно тя да представи страната ни на „Евровизия“ догодина. Близо месец след премиерата си видеото на „Над закона“ е гледано над 4,3 милиона пъти в YouTube.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ