ПОЛИТИКА 

Хората с увреждания застанаха зад Султанка Петрова

От Национално представителни организации на и за хората с увреждания изпратиха отворено писмо до медиите.

В него те се обръщат до премиера Бойко Борисов, председателя на парламента Цвета Караянчева, вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов и до министъра на труда и социалната политика Бисер Петков и апелират да не се правят кадрови промени в социалното ведомство, тъй като това само измества диалога по проблемите на хората с увреждания в друга посока. Писмото е подписано от 11 организации на и за хората с увреждания. Публикуваме го без редакторска намеса:

„От Национално представителни организации на и за хората с увреждания

Ситуацията в социалната сфера през последните месеци е с негативен характер, поради отлагане прилагането на реформи, дълго чакани и желани от общността на хората с увреждания.

Неминуемо ще става още по – лошо, когато специалисти заредени с енергия, желания и амбиция за промяна, ангажирани с нормотворчество за хората с увреждания са подложени на натиск. Експертността се натрупва с години опит и знания и не бива да бъде жертвана с лека ръка.

Резултатите, които се постигат с усилията на баланс и солидарност от членовете на политическите кабинети за цялата социална сфера са гаранция за благоприятен ефект най – вече върху хората с увреждания.

Отстраняването на пореден Зам.-министър от процесите по изготвяне на тези промени ще премести диалогът в друга посока за пореден път и ще се намери оправдание работата да не се свърши и хората с увреждания да не бъдат подкрепени.

Експертите в областта на хората с увреждане са недостатъчни и всеки един от тях е ценен за решаване на тези сложни проблеми. Колкото по – малко се откликва на жълтият натиск, а се мисли повече в перспектива, толкова шансовете за добра политика в сферата на хората с увреждане е по-сигурна“, завършва писмото.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ