АВТО-МОТО 

General Motors увеличава производството на Chevrolet Bolt

General Motors обяви намерението си да увеличи производството на Chevrolet Bolt с повече от 20%. Решението е взето, след като интереса към модела се увеличава все повече.

Увеличението ще влезе в сила за четвъртото тримесечие на тази година, като отделно от това от корпорацията съобщиха, че до 2023 г. ще бъдат готови още 20 нови електрически модела. Според Мари Бара, изпълнителен директор на GM, сегашният Bolt не само ще остане надежден и достъпен електроавтомобил, но и ще послужи за основа на бъдещите подобни модели.

Към момента най-голямото търсене на модела на Chevrolet е от пазарите в САЩ, Канада и Южна Корея. От производителя обаче се надяват да постигнат успех не само и с Bolt. Предполага се, че производството в Китай на Buick Velite и Cadillac CT6 plug-in hybrid също ще бъдат успешни.

От началото на 2018 г. досега са били регистрирани 7858 поръчки за Bolt, което е с 3,5% повече, в сравнение със същия период миналата година. Стартовата цена на модела започва от 37 495 долара, а пробегът с едно зареждане достига до 380 км.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ