Home » Наука и технологии » Дават 6200 евро при покупка на е-кола и замяна със стара

Дават 6200 евро при покупка на е-кола и замяна със стара

Сподели новината

Дават 6200 евро при покупка на е-кола и замяна със стара

Снимка: БГНЕС

Закупуването на нов електрически автомобил ще може да се дофинансира с 6200 евро при извеждане от експлоатация на стар. Това ще става по Оперативна програма „Околна среда“ за следващия програмен
период, каза министърът на околната среда и водите Борислав Сандов в Горна Оряховица.

Той уточни, че в плана за възстановяване и устойчивост също е заложена реформа, свързана с преминаването към електромобили. От министерството предвиждат мярка за подпомагане на общините при закупуването на специализирани автомобили с електрическо захранване, предаде БТА.

За следващия програмен период има предвидени над 400 милиона лева за опазване на чистотата на атмосферния въздух и прилагането на европейските стандарти.

Предвижда се изготвяне на списък с препоръки към общините по отношение на качеството на въздуха, за да могат те по-лесно да кандидатстват по ПУДООС, където са отделени 47 милиона лева за екологични проекти. Той прогнозира, че средствата ще бъдат одобрени на заседание на Министерския съвет идната седмица.

В Горна Оряховица министър Сандов, заедно с кмета Добромир Добрев и директора на РИОСВ Цонка Христова, обяви за защитени три вековни дървета. Трите ясена се намират на ул. „Свети Княз Борис Първи“, възрастта им е над 120 години, а обиколките на стволовете са около четири метра, според Регионалната екоинспекция.

 

Източник

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар