ПОЛИТИКА 

Райчев: Преди септември няма шанс за трусове и промени в управляващата коалиция

Съгласен съм с Томислав Дончев, че БСП се занимават с дребнотемие. Това каза в студиото на БТВ политологът БТВ Андрей Райчев, който коментира искането за оставка на зам.-министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова от страна на БСП.

„Не виждам как може да се случат някакви промени и трусове в кабинета преди септември. Няма такъв шанс. Европредседателството мина успешно. От опозицията пък успяха да вкарат няколко гола. Резултатът между управляващи и БСП е равен“, заяви той.

Райчев коментира и предстоящата среща на върха на НАТО. „Европа е натискана от много страни. ЕС е натискан от Русия. Сега и ставащото в Италия, а за капак и натиска от Доналд Тръмп. Той заяви, че ЕС и НАТО са едни скъпи и безсмислени организации. ЕС ще се раздели сам и това е много опасно. Ясно се вижда, че Полша започва да провежда самостоятелна политика. Те искат американски войници на своя територия.

Американски, а не натовски. В Европа трябва да разберем, че няма нищо лошо да си направим една обща армия от 10 000 граничари и да затворим границите си. Но на никой не му се дават пари. Това е лошото“, разкри политологът.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ