Home » Наука и технологии » Камиони вместо джипове: Bollinger закри проектите B1 и B2

Камиони вместо джипове: Bollinger закри проектите B1 и B2

Сподели новината

Основана през 2015 г., американската компания Bollinger стана известна на широката публика с концептуалния всъдеход B1 и пикапа B2. Тези превозни средства имаха много забележителен ъгловат вид в духа на Land Rover Defender или Ineos Grenadier. Тези машини обаче няма да видят бял свят, както Робърт Болинджър съобщи лично на своя уебсайт:

„Започнахме през 2015 г. с мечтата да създадем най-добрите превозни средства на планетата. Скоро след това показахме всъдеходите B1 и B2 със задвижване на всички колела. Вложихме безброй часове упорита работа, за да създадем нещо, с което всички сме много горди. Днес обаче отлагаме тяхното развитие, за да се съсредоточим върху търговските си превозни средства.“

Камиони вместо джипове: Bollinger закри проектите B1 и B2

Ръководителят на компанията не навлиза в подробности, но споменава „решение, променящо живота“, обяснявайки, че само с него, компанията ще може „да продължи да развива своите технологии и да окаже реално въздействие върху бъдещето на околната среда на автомобилната индустрия“.

Серийното производство на B1 и B2 беше обещано да започне през 2020 г. И двата модела трябваше да бъдат оборудвани със силов тракт от два електромотора със системна мощност 623 конски сили и 906 Нм въртящ момент. Ускорението до „сто“ беше планирано за 4.5 секунди. Батерия с капацитет от 142 kWh трябваше да осигури пробег от около 322 километра с едно зареждане.

Камиони вместо джипове: Bollinger закри проектите B1 и B2

Така Bollinger се отказва от производството на леки автомобили и се фокусира отново върху електрическите търговски превозни средства. Това несъмнено ще позволи на компанията да се развива по-бързо и дори да възобнови развитието на проектите B1 и B2 в бъдеще.

На тези, които вече са платили за предварителната поръчка за автомобилите, е обещано парите да бъдат върнати. В съобщението си Робърт Болинджър благодари на тези хора за подкрепата и увери, че „предстоят още много интересни неща“.

Камиони вместо джипове: Bollinger закри проектите B1 и B2

Поставете оценка:

1

Оценка 1 от 1 гласа.

Източник

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.